Månadens ryss 2022


Skicka in ett foto på din russian blue till foto@russianblueklubben.se om du vill att din katt ska bli månadskatt här på sidan. Bifoga en liten presentation av katten och berätta vem som tog fotot.

Molotov’s Thomas Jerome Newton

Månadens russian blue – december 2022
Månadens ryss för december är S*Molotov's Thomas Jerome Newton. Han är pappa till fem kattungar och genom dem har han nu ättlingar såväl i Norge och Finland som i Sverige.
Matte Jenny skriver om sin fina kisse: "Han är född 18 december 2015 och han är världens mest tillgivna katt. Samma år som bilden är tagen släpade han stolt hem 106 möss (ja, jag räknade). Han är stolt far och morfar/farfar till fina avkommor. Han älskar sin trädgård och det är där det här fina kortet är ifrån."
Ägare: Jenny Kroon. Uppfödare: Maria Enzell

Lillmyran's Brage

Månadens russian blue – november 2022
Månadens ryss för november är SE*Lillmyran's Brage, född 6 april 2021.
Matte skriver: "Brage har utvecklat en fäbless för framförallt två saker. Fjädervippor, som han älskar att leka med, samt trollsländor! Under sommaren sågs han nästan flyga själv, trots sele och koppel, i tappra försök att komma åt dom. Han är också glad åt dambesök, och är en riktig gentleman."
Foto och ägare: Carina Nicklasson. Uppfödare: Marianne Myrin, Björklinge.

Mistlurens Sixten

Månadens russian blue – oktober 2022
Månadens ryss för oktober är S*Mistlurens Sixten, född 26 december 2021. Enligt matte Jonna är Sixten alltid redo för bus, lek och gos. Här har han hoppat upp i husse Henriks ryggsäck, kanske redo även för en höstlig svamppromenad i skogen...
Ägare är Jonna Tjulander, Vänersborg och uppfödare är BG Fältström, Göteborg.

Tsaritzas Mini

Månadens russian blue – september 2022
Månadens ryss för september är Tsaritzas Mini, född 24 november 2020, till vardags kallad Kosmos och boende i Mölndal. På bilden syns han i sin "favorittunnel". När Kosmos inte vilar upp sig i tunneln, har han haft fullt upp med besök av flera kattflickor och har också blivit pappa till några kullar.
Matte och fotograf är Sofia Martinsson och uppfödare är Eva Nilsson från Linköping.


Alexej Astor

Månadens russian blue – augusti 2022
S*Ryaklintens Alexej Astor, 2/12-2001- 24/1 2021.
Uppfödare: Carita Werner Novring, ägare: Carina Nicklasson, fotograf: Karin Johansson.
"Detta är mitt favoritfoto på Alexej" säger matte.
Genom sin kullbror "Lucifer Astor Mio" är Alexej släkt med många av dagens russian blue.


Belina maBelle

Månadens russian blue – juli 2022
S*Koroleva Belina maBelle, född 9 maj 2020. Uppfödare, ägare och fotograf: Kaija Merta.
"Fotot är taget på utställning i juni 2022. Belina spanar nyfiket in de andra katterna och förbereder sig för att visa upp sig fint för domaren."