Månadens ryss 2023


Skicka in ett foto på din russian blue till foto@russianblueklubben.se om du vill att din katt ska bli månadskatt här på sidan. Bifoga en liten presentation av katten och berätta vem som tog fotot.
Månadens ryss 2022

Blixten

Månadens russian blue – mars 2023
Månadens ryss för mars 2023 blir FI*Hana-Bi Ukko (Blixten). Han är en stor nallebjörnskatt
på 7 kg, dock inte bara muskler tyvärr… Blixten matchar sin storlek med ett trevligt sätt och
gott sinnelag mot såväl andra katter som mot människor.
Ägare är Charlotte Bredberg i Stockholm som också tagit fotot. Uppfödare är Marianna Ripatti i Finland.

Flax Lara

Månadens russian blue – februari 2023
Månadens ryss för februari 2023 blir S*Flax Lara (född 10 nov 2019, efter S*Kyanos Herakles och S*Flax Fiorella). Uppfödare är Charlotte Bredberg, ägare är Karin Jonsson och fotograf är Torbjörn Jonsson. Husse Torbjörn berättar att Lara har fått en kull född 2021 där minstingen i kullen på fyra (SE*Blue Wisteria's Anemone) fick stanna kvar. Lilla Anemone, till vardags kallad Nemo, och som blott vägde 68 gram vid födseln, har nu själv blivit mamma till fyra stycken ungar. Och Lara har blivit mormor.

Tsaritzas Wanessa

Månadens russian blue – januari 2023
Jag vill gärna nominera en av mina vackra russian blue-flickor, nämligen Tsaritzas Wanessa (Rofina) till månadens russian blue. Vackra lilla Rofina, född 2019, är redan en resvan fröken som under de första två åren levde med mig i S:t Petersburg i Ryssland, med anledning av mitt arbete där. Det här är en slank och elegant liten varelse med stor integritet som vet vad hon vill. Inte vem som helst får ta i och kela med henne inte. Älskar dig så och den glädje du ger, Rofina.
Ägare och foto: Birgitta Olofsson (medlem i Russian Blue Klubben sedan 1980-talet) Uppfödare: Eva Nilsson